VELKOMMEN TIL
RESTAURANT RAVELINEN

Vores bordreservation holder åbent 24 timer i døgnet alle årets dage hvor man nemt kan bestille bord - og man får straks en bekræftelse på sin reservation.

SmileyTripadvisorFacebookRestaurant Guru

Ravelinen på Christianshavn

outside

Hvem er vi?

Tanken bag Ravelinen er at lave københavns mest ærlige danske restaurant.
Ravelinen er dansk frokost frokost og aften køkken når det er bedst ! Maden er lavet med omhu af friske råvarer fra bunden. Er det muligt er råvarerne selvfølgelig danske og vi er meget opmærksomme på sæsonerne.
Ikke noget med at springe over hvor gærdet er lavest. Vi laver ikke noget nyt - men vi laver det bare rigtigt.

table

Hvor ligger vi?

Ravelinen må været en af Københavns mest landlige restauranter - lige midt i København. Man kan sidde i vores store have med udsigt direkte over de gamles kanaler og det flotte gamle voldanlæg omkring datiden København. Og alligevel 300 meter fra Christianshavns Torv med bla. Havnerundfart og Metro.

knifenfork

Både ud og inde

Ravelinen består af en stor fin have med udsigt over vandet - og så af vores 2 hyggelige pavilloner. Så når det er dejlig sommer, er det selvfølgelig sjovest at sidde i vores have. Hele haven kan overdækkes af vores mobil tag med et tryk på en knap, hvis den danske sommer skulle finde på at drille. Så på Ravelinen er der både en plan A - og en plan B. Og ellers har vi vores 2 hyggelige pavilloner med udsigt over vandet.

inside

Dit næste selskab

På Ravelinen er der god plads. Samlet set er der plads til 360 gæster fordelt med ⅔ i vores have og en ⅓ i vores pavilloner. Haven kan derudover deles op i forskellige sektioner hvor man stadig kan sidde med den fantastiske udsigt - og selv styre om man ønsker tag på eller af. Det hele kan opvarmes sådan at det kan bruges hele året - om det så er til sommerfest eller julefrokost - lige som i ønsker det - også hvad angår scene, orkester og dans.

Holdet bag

046A9957

Preben Brink

Restauratør
Jeg startede som restauratør på Ravelinen d. 1. april 1994 så det er efterhånden blevet til en del år ved roret. Mit store ønske er at lave den her danske restaurant med alle de ting vi elsker på menuen, lavet ærligt og ordentligt af gode friske råvarer, i en hyggelig og lidt afslappet atmosfære og med personale som gør at gæsterne føler sig godt passet på. Og altid vil vi prøve om ikke vi kan gøre det en smule bedre, sådan at man altid vil opleve Ravelinen som bedre og bedre. Gæsterne skal gå herfra glade - sådan at de får lyst til at komme igen.
4H0A1157

Nichlas & Co

Køkkenchef
Mottoet er altid at maden skal laves med omhu af friske råvarer. Det skal være vores dejlige danske køkken, hvor vi hele tiden er opmærksomme på sæsonen på vores råvarer. Det skal være noget med kærlighed til maden og ikke noget med at springe over hvor gærdet er lavest. Det kan give lidt ventetid nu og da og det håber vi på forståelse for. Men tingene skal laves rigtigt !
4H0A1168

Dui & Co

Overtjener
Mottoet at prøve at give gæsterne den her fornemmelse af en nærværende betjening som sørger for, at man som gæst føler sig passet godt på og fornemmer det gode værtskab. Tonen må meget gerne være lidt uformel omend selvfølgelig korrekt. 

Historie

I hovedstaden København, har vi Ravelinen her ved Volden på det yderste Christianshavn

–  og vi har de små haver på Frederiksberg – nedenfor Frederiksberg Slot – alle som nogle helt særlige traktørsteder med historie og atmosfære – og både udendørs og indendørs servering.

Ravelinen blev opført i 1728 og er i dag selvfølgelig fredet. Bygningerne var fra starten en slags bomhus og militær vagtstue, hvor vagtfolk holdt forbipasserende tilbage for at kontrollere, at man nu havde betalt told ved overgangen fra land til by. Amager var jo åbent agerland, og Christianshavn var set herfra starten på storbyen.Navnet ravelin er fransk og betyder ¨vinkelbøjet udenværk mellem to bastioner¨. Oversætter vi det til lidt mere nudansk – så betyder det en slags fremskudt fæstningsværk mellem to af Christianshavns voldes bastioner – ¨Elefantens Bastion¨ mod SAS hotellet – og ¨Løvens Bastion ¨mod Christiania og Holmen.Christian d. 4. lod voldanlægget omkring Christianshavn anlægge for at beskytte byen også fra denne side – og i dag er voldanlægget byens mest intakte og uspolerede af alle ydre forsvarsanlæg.

Det er her man bl.a. går tur Store Bededagsaften. Anlægget bestod af en række bastioner, og frem mellem dem skød altså endnu mere fremskudte fæstningsanlæg – spinkle raveliner – som her Ravelinen. Den lå som en lille kunstig ø ude midt i voldgraven, hvad jo er svært at forstå i dag, hvor vejen mellem Amager og Christianshavn har vokset sig stor og bred og maser sig gennem voldgraven. Før var der en lille smal vej fra Amager til Ravelinen og videre fra Ravelinen en træbro til Christianshavn.I 1856 nedlagde byen helt fæstningen og dermed Amagerport, men Ravelinen, den lille kunstige ø blev liggende, og dermed også huset Ravelinen. Ordningen med at betale bompenge ophørte så sent som i 1915.

I 1942 åbnede bygningen så som restaurant og traktørsted med pragtfuld udsigt over voldgraven. Siden er der bygget noget til.

Peter Olesen, journalist og forfatter

Åbningstider og Adresse

Ravelinen
Torvegade 79
1400 København K
Tlf. 32 96 20 45
CVR: 17 68 59 37
[email protected]

Hver dag frem til 27. December
Mandag:
Lukket

Tirsdag - Lørdag:
Frokost åbnes kl. 11:30 og sidste nye borde startes kl. 14:30.
Aften åbnes kl. 17:30 og sidste nye borde startes kl. 19:30

Søndag:
Frokost åbnes kl. 11:30 og sidste nye borde startes kl. 14:30 - aften lukket

I perioden 28. December frem til ultimo Marts:
Kun åbent for selskaber efter aftale.
Skriv endelig til [email protected]

Send os en direkte besked