Frokost

(køkkenet åbner kl. 11.30 – og sidste start af nye borde er kl. 14.30)

Koldt

  • Karrysild fra Bornholm med sprøde æbler, kapers og smilende æg, 98 kr.
  • Christiansøpigens kryddersild med creme fraiche, kapers og karse, 118 kr.
  • Stegt sild med sennep, dild, let stuvede kartofler med purløg og radiser, 148 kr.
  • Håndpillede rejer, frisk dild, urtemayonnaise, citron, smilende æg på smørstegt surdejsbrød, 168 kr.
  • Gravad færøsk laks lavet med stødt anis, fennikel frø, frisée salat, dild og rævesovs på smørristet surdejsbrød, 168 kr.
  • Hønsesalat af Rokkedahl kylling med langtidsbagte tomater, sprød pancetta bacon på smørristet surdejsbrød, 168 kr.
  • Roastbeef af oksefilet på rugbrød med spejlæg, revet peberrod, syltede agurker og grov remoulade, 158 kr. 
  • Rørt tartar af håndskåret oksefilet med flager af dansk Thybo ost, syltede græskar, purløg, trøffel mayonnaise og jordskokkechips, 168 kr.
  • Pommes Anna, kartofler bagt i lag med dansk Havgus ost, trøffelskum, syltet fennikel, ristede hasselnødder og karse, 168 kr.

Lunt

  • Svampetoast med ristede kantareller, østershatte, syltede tyttebær og jordskokkechips på smørristet surdejsbrød med hvidløgsolie, 238 kr. 
  • Fiskefilet af frisk, paneret skrubbefilet med grov remoulade, dild og citron, 148 kr.
  • Fiskefilet af frisk, paneret skrubbefilet, håndpillede rejer, urtemayo og citron, 168 kr.
  • Tartelet med confiterede andelår i cremet sauce med østershatte, syltet butternut græskar, romanesco kål og sprøde kyllingechips, 168 kr.
  • Kalveleverpostej med peberbacon, ristede svampe, syltede rødbeder og agurkesalat, 148 kr.
  • Slagterens egen julemedister med æble og timian, syltede rødbeder og sennep, 148 kr. 
  • Ribbensteg af dansk gris, sprøde svær, æblemostsyltet rødkål og agurkesalat, 148 kr.
  • Wienerschnitzel af kalv med kryddersmør på peberrod, kapers og benfri sild, ristede kantereller og grønne bønner, skysauce og ristede kartofler med bacon, 308 kr.

Ravelinen’s juleplatte – den lille frokost:

  • Karry sild fra Bornholm med æble, smilende æg og dild
  • Fiskefilet af frisk, paneret skrubbefilet med grov remoulade
  • Hønsesalat af Rokkedahl kylling med sprøde kyllingesvær og karse
  • Ribbensteg med sprøde svær med hjemmesyltet agurkesalat og rødkål
  • Risalamande lavet med ægte vanilje, kirsebærsovs og sukkerristede mandler

Kuvertpris for frokost platten: 348 kr.
(serveres kun til frokost)

Ved flere end 20 gæster anrettes platten på mindre fade på bordene – og serveres af flere omgange.

Ravelinen’s julebord 1:

– serveres af flere omgange ved bordet på mindre fade:

  • Karrysild fra Bornholm med æbler
  • Christiansøpigens røde kryddersild
    – med creme fraiche, kapers, rødløg, smilende æg og dild
  • Fiskefilet af frisk, paneret skrubbefilet med grov remoulade
  • Hønsesalat af Rokkedahl kylling med sprøde kyllingesvær og karse
  • Kalveleverpostej med peberbacon og ristede svamp
  • Ribbensteg af dansk gris med sprøde svær
    – hertil syltet rødkål, agurkesalat, rødbeder og grov sennep
  • Risalamande lavet med ægte vanilje, kirsebærsovs og sukkerristede mandler

Kuvertpris for det kolde bord: 408 kr.
(min. 2 kuverter og serveres kun til hele bordet af voksne)

Ravelinen’s julebord 2:

– serveres af flere omgange ved bordet på mindre fade:

  • Karrysild fra Bornholm med æbler
  • Christiansøpigens røde kryddersild
    – med creme fraiche, kapers, rødløg, smilende æg og dild
  • Fiskefilet af frisk, paneret skrubbefilet med grov remoulade
  • Hønsesalat af Rokkedahl kylling med sprøde kyllingesvær og karse
  • Kalveleverpostej med peberbacon og ristede svamp
  • Slagterens egen julemedister med æble og timian
  • Confiterede franske berberi andelår med råsyltede tyttebær
  • Ribbensteg af dansk gris med sprøde svær
    – hertil syltet rødkål, agurkesalat, rødbeder og grov sennep
  • Risalamande lavet med ægte vanilje, kirsebærsovs og sukkerristede mandler

Kuvertpris for det kolde bord: 488 kr.
(min. 2 kuverter og serveres kun til hele bordet af voksne)

Ravelinen’s julebord 3:

– serveres af flere omgange ved bordet på mindre fade:

  • Karrysild fra Bornholm med æbler
  • Christiansøpigens røde kryddersild
  • Stegt sild med dild og Dijon sennep
    – med creme fraiche, kapers, rødløg, smilende æg, dild og stuvede kartofler
  • Fiskefilet af frisk, paneret skrubbefilet med grov remoulade
  • Gravad færøsk laks lavet med stødt anis, fennikelfrø, dild og rævesovs
  • Hønsesalat af Rokkedahl kylling med sprøde kyllingesvær og karse
  • Kalveleverpostej med peberbacon og ristede svamp
  • Slagterens egen julemedister med æble og timian
  • Confiterede franske berberi andelår med råsyltede tyttebær
  • Ribbensteg af dansk gris med sprøde svær
    – hertil syltet rødkål, agurkesalat, rødbeder og grov sennep
  • Risalamande lavet med ægte vanilje, kirsebærsovs og sukkerristede mandler

Kuvertpris for det kolde bord: 548 kr.
(min. 2 kuverter og serveres kun til hele bordet af voksne)

Ost

  • Gammelost, Rød +70 uger Danbo fra Jernved mejeri med sky, løg og karse på ristet rugbrød med mørk rom, 148 kr.
  • Friturestegt øko Hvid Kloster fra Thise mejeri, solbær marmelade og smørristet brød, 158 kr.
    – et godt glas der matcher: Ravelinens egen solbær likør, 82 kr.
  • Hvid Kloster, Thybo og Blå Kornblomst – alle 3 øko oste fra Thise mejeri med knækbrød og valnødder i honning fra eget bistad, 158 kr.
    – et godt glas der matcher: Tawny Port · Porttable · Portugal, 82 kr.
    el. Reserve Port · Porttable · Portugal, 135 kr.

Dessert

  • Risalamande lavet med ægte vanilje, kirsebærsovs og sukkerristede mandler, 118 kr.
  • Lun mazarinæblekage med luftig vanilje creme fraiche, sprød hasselnødde krokant og æblesorbet, 118 kr.
  • Lun chokolade fondant på mørk chokolade med syltede brombær, vaniljeis med bourbon vanilje og frisk mynte, 118 kr.   
  • Vaniljeis på fløde og bourbon vanilje med nøddeknas og mørk chokoladesovs, 118 kr.   
  • 3 små stykker hjemmelavet sødt til kaffen, 78 kr. (spørg jeres tjeneren)
    – et godt glas der matcher: Tawny Port · Porttable · Portugal, 82 kr

Der kan forekomme justeringer af de enkelte retter i menukortet ifht. sæsons muligheder og råvarer i køkkenet.

Priser er sat ud fra niveau ved menustart. Ved vedvarende stigning i omkostninger kan priser blive justeret tilsvarende.

Børnemenu

  • Til børnene laver vi gerne mindre og børnevenlige versioner af retterne på vores menukort – spørg bare jeres tjener om mulighederne.

GENERELLE FORHOLD:

Der kan opstå travle situationer hos os som betyder ventetid, omend vi selvfølgelig gør alt hvad vi kan, for at undgå de situationer. Nyd selskabet – og så skal vi nok være der hurtigst muligt. Vi er desværre i en tid, hvor vi ikke altid kan være optimalt bemandet ifht. at mange gæster ønsker at komme samtidigt. Vi bliver derfor nødt til at bede om jeres forståelse og accept for disse situationer og at der kan opstå lidt ventetid. Håber vi kan gøre det hele værd med vores fine sted, søde tjenere og dejlige mad.

Vi vil meget gerne hjælpe med særlig behov ifht. menuen. Vi hjælper gerne med børnemenuer, vegetarmad og andre særlige behov, så længe det er muligt for os en i rimelig grad at hjælpe.

Generelt må desværre melde pas på veganske menuer ligesom der kan være andre forhold vi ikke kan hjælpe med.

Generelle principper om bordbestilling, menuvalg, drikkevarer, afregning, antal og forpligelser – se herunder.

Der kan forekomme justeringer af de enkelte retter i menuforslagene ifht. sæsons muligheder

Læs venligst bekræftelsen grundigt igennem for at undgå evt. misforståelser og vend endelig tilbage ved spørgsmål

Der kan forekomme prisjusteringer ifht. bestillingstidspunkt, hvis vi oplever en ud over det forventelige udvikling af vores omkostninger.

Alle priser er inkl. moms og betjening

 

PARKERING:

Forpladsen er desværre ikke et område vi disponerer over. Der har pågået en meget lang diskussion om, at forpladsen burde være parkeringsområde udelukkende for vores gæster med en tidsbegrænsning. Som tingene er lige nu, er det desværre ikke endt sådan – og man er begyndt at håndhæve skiltet med parkering forbud på pladsen. Vi håber på i fremtiden, at vi kan finde en bedre løsning, men vil alligevel lige orientere om tingenes tilstand her og nu.

PRINCIPPER – ved reservationer i al almindelighed:

For at garantere din reservation har Restaurant Ravelinen behov for dine betalingskorts informationer. Dette desværre grundet en stigende tendens til ikke at overholde sin bordbestilling. Der vil ikke blive trukket noget beløb på kortet nu. Dog vil et gebyr på 200 kr. pr. kuvert blive trukket fra kortet i tilfælde af udeblivelse eller ved annullering af bordet senere end 48 timer før forventet ankomst.

Ved nedjusterings af antal gæster senere end 48 timer før ankomst vil der også som udgangspunkt være et gebyr på det antal kuverter man nedjusterer med, da vi har disponeret efter den oprindelig bestilling. Og vi bliver også nødt til at holde os til det antal gæster som der er bestilt til og vi kan ikke nødvendigvis justerer antal pladser på dagen. Venligst giv os en mulighed for at sige til eller fra ved at justerer antal inden ankomst.

Ved ændringer til antal, tider eller menu, så giv os endelig besked så hurtigt som muligt, hvis vi skal nå at rette noget. Ellers vil vi selvfølgelig holde os til den aftale vi har lavet og de generelle regler for afbestilling herunder.

Husk at vi begge parter selvfølgelig er forpligtet af en reservationen jævnfør brancheregler. Det er vores forretningsbetingelser, som derfor er en del af aftalegrundlaget for begge parter. Husk selvfølgelig endelig at reagerer med en indsigelse, hvis man ikke kan accepterer vores forretningsbetingelser.

Vi vil meget gerne hjælpe med særlig behov ifht. menuen. Vi hjælper gerne med børnemenuer, vegetarmad og andre særlige behov, så længe det er muligt for os en i rimelig grad at hjælpe.

Generelt må desværre melde pas på veganske menuer ligesom der kan være andre forhold vi ikke kan hjælpe med.

Generelle principper om menuvalg, drikkevarer, afregning, antal og forpligelser – se nederst i bekræftelsen.

Der kan forekomme justeringer af de enkelte retter i menuforslagene ifht. sæsons muligheder

Læs venligst bekræftelsen grundigt igennem for at undgå evt. misforståelser.

PRINCIPPER – ved reservationer for 8-11 gæster:

For at undgå yderligere ventetid for jer og andre gæster, beder vi om at i vælger en forholdsvis ens menu. Børn og vegetarer er selvfølglig undtaget.

Til frokost kunne det være et af vores dejlige kolde borde, hvor man får smagt lidt af hvert. Alternativ kunne være maks. 2 forskellige retter ved hver runde af serveringer ved bordet. Altså hvis det vælges 3 runder af serveringer ved bordet, så kan der bestilles 2 forskellige slags retter i hver af de 3 runder af servering.

Til aften vil det være muligt at vælge mellem 2 forretter og 2 hovedretter. Ost og desserter bestiller i efter behov på aftenen.

Ved ændringer i antal, tider eller menu, så giv os endelig besked så hurtigt som muligt, hvis vi skal nå at rette noget. Ellers vil vi selvfølgelig holde os til den aftale vi har lavet og de generelle regler for afbestilling herunder.

Drikkevarer til maden regner vi med i bestiller efter behov på dagen, som afregnes samlet sammen med maden. Det er desværre ikke muligt at afregne individuelt – men vi hjælper gerne med at dele regningen op i flere borde hvis det er tilfældet.

PRINCIPPER – ved reservationer for 12 gæster eller flere:

Som gruppe bliver man nødt til at vælge en ens menu på forhånd for at undgå unødig ventetid. Vi har desværre ikke mulighed for at gøre det anderledes.

Mht. drikkevarer vil vi bede om at der laves en generelle bestillinger til bordet/bordene for at undgå unødig ventetid for jer og andre gæster.

Generelt vil det ikke være muligt at lave individuelle bestillinger, men ved særlige behov vil vi selvfølgelig meget gerne prøve at være behjælpelige.

Drikkevarer afregnes samlet sammen med maden. Det er desværre ikke muligt at afregne individuelt – men vi hjælper gerne med at dele regningen op i flere borde hvis det er tilfældet.

Ved ændringer til antal, tider eller menu, så giv os endelig besked så hurtigt som i ved det, hvis vi skal nå at rette noget. Ellers vil vi selvfølgelig holde os til den aftale vi har lavet og de generelle regler for afbestilling herunder.

Særlig ved selskaber gælder at nedjusteringer i ellers aftalt deltagerantal som vi har disponeret efter – senere end 14 døgn før arrangement beder vi om 50% af den fulde kuvertpris for de færre kuverter end ellers aftalt, 75% af den fulde kuvertpris for de færre kuverter end ellers aftalt senere end 8 døgn før og 100 % af den fulde kuvertpris for de færre kuverter end ellers aftalt senere end 5 døgn før arrangement. Hvis ikke anden kuvertpris er aftalt i bekræftelsen går vi ud fra en kuvertpris på 500 kr. til frokost og 600 kr. til aften.

Hvis man skulle blive flere kuverter end aftalt, skal vi selvfølgelig prøve om ikke dette kan lade sig gøre, men dette kan ikke garanteres og vi forbeholder os retten til at melde pas.

GENERELLE PRINCIPPER:

Hvis uheldet skulle være ude om nogen ved bordet og nogen får ødelagt service eller andet ud over det rimelige ifbm. besøget vil dette blive lagt på regningen, ligesom det koster 500 kr. hvis der skal ryddes op efter nogen der har fået der dårligt. Håber selvfølgelig i selv vil hjælpe til at dette ikke sker, men det vil være værtens ansvar i rimelig grad at holde styr på øvrige gæster ved bordet/bordene.

Hvis der skulle opstå en situation, hvor vi udefra bliver påført restriktioner, som kan ændre dele af et ellers aftalt arrangement, så vil vi selvfølgelig altid forsøge at kompenserer i vores aftale, sådan at der stadig kan holdes arrangement og man har fået valuta for kuvertprisen der er aftalt.

Det er desværre ikke altid muligt at rykke et arrangement uden omkostninger alt efter hvor tidligt man er ude med ønsket om en flytning.

Med mindre andet aftales henholder vi os til de generelle afbestillingsregler og den bindende aftale vi begge parter har lavet.