Frokost – 11.30 til 16.00 fra d. 21. April

Koldt

  • Marinerede sild fra Bornholm med karrysalat, smilende æg og kapers, 84 kr.
  • Christiansø Pigens kryddersild med creme fraiche, kapers og karse, 92 kr.
  • Stegt sild med sennep, dild, let stuvede kartofler med dild og radise, 94 kr.
  • Håndpillede rejer med frisk dild, urtemayonnaise, citron, smilende æg på smørstegt brød, 114 kr.
  • Røget Islandsk laks på smørristet rugbrød med agurk og radise vendt i rygeostecreme med friskplukket dild, 128 kr.
  • Hønsesalat af Gråsten hanekylling med sprød kyllingesvær, karse på smørstegt brød, 104 kr.
  • Kartoffelmad af nye danske kartofler kogt med løvstikke, peberbacon, urtemayonnaise og sprød radise, 84 kr.
  • Snapsemad af nye danske kartofler kogt med løvstikke, hvid kryddersild fra Bornholm, urtemayonnaise, smilende æg og kapers, 94 kr.
  • Håndskåret tatar af lynstegt oksefilet rørt med løvstikke, finthakkede forårsløg, kantarel mayonnaise, citronskal og kartoffel chips, 128 kr.
  • Grønne asparges med spejlæg på sprød crouton, revet dansk Fyrmester ost, syrlig vinaigrette og frisée salat, 138 kr.

Lunt

  • Fiskefilet af frisk paneret skrubbefilet med grov remoulade, dild og citron, 108 kr.
  • Fiskefilet af frisk paneret skrubbefilet med håndpillede rejer, urtemayonnaise, purløg og citron, 128 kr.
  • Hvide asparges med håndpillede rejer, hollandaise sauce, spanske Marcona mandler, ærteskud og grøn aspargesolie, 148 kr. 
  • Tartelet med hanekylling fra Gråsten i cremet sauce med 
grønne asparges, friskbælgede ærter og sprød crudité, 128 kr.
  • Kalve leverpostej med peberbacon, ristede svampe, syltede rødbeder og agurkesalat, 94 kr.
  • Ribbensteg af dansk gris med sprøde svær, æblemostsyltet rødkål og agurkesalat, 98 kr.
  • Helstegt rødspætte med bagte rabarber, sprød sommersalat med mormor dressing, nye danske kartofler og smør sauce, 268 kr.
  • Wienerschnitzel af dansk kalv med peberrod, brunet smør med kapers og sherry eddike, friskbælgede ærter og ristede kartofler med bacon, 268 kr.
  • Ravioli fyldt med Kirk’s gedefriskost, hvide asparges, morkler, ramsløg og en cremet blanquette sauce på danske hvide asparges, 188 kr.

Ravelinen’s platte – den lille frokost

  • Marinerede sild fra Bornholm med karrysalat, smilende æg og kapers
  • Fiskefilet af frisk paneret skrubbefilet med grov remoulade, dild og citron
  • Hønsesalat af Gråsten hanekylling med sprødt kyllingeskind og karse
  • Ribbensteg af dansk gris med sprøde svær, æblemostsyltet rødkål og agurkesalat

Kuvertpris for platte: 248 kr.
(serveres kun til frokost)

  • ved flere end 20 gæster anrettes platten på mindre fade på bordene – og serveres af flere omgange.

Ravelinens Kolde Bord:

  • Marinerede sild fra Bornholm med karrysalat, smilende æg og kapers
  • Fiskefilet af frisk paneret skrubbefilet med grov remoulade, dild og citron
  • Hønsesalat af Gråsten hanekylling med sprødt kyllingeskind og karse
  • Kalve leverpostej med peberbacon, ristede svampe og 
syltede rødbeder
  • Ribbensteg af dansk gris med sprøde svær, æblemostsyltet rødkål og agurkesalat
  • 2 danske egnsoste med nødder i egen honning og hjemmelavet knækbrød

Kuvertpris for det store kolde bord: 318 kr.
(min. 2 kuverter og serveres kun til hele bordet af voksne)

Ravelinens Store Kolde Bord:

  • Marinerede sild fra Bornholm med karrysalat, smilende æg og kapers
  • Christiansø Pigens kryddersild med creme fraiche, kapers og karse
  • Stegt sild med sennep, dild, let stuvede kartofler med dild og radiser
  • Fiskefilet af frisk paneret skrubbefilet med grov remoulade, dild og citron
  • Koldrøget Islandsk laks med agurk og radisse vendt i rygeostecreme og dild
  • Hønsesalat af Gråsten hanekylling med sprødt kyllingeskind og karse
  • Kalve leverpostej med peberbacon, ristede svampe og syltede rødbeder
  • Ribbensteg af dansk gris med sprøde svær, æblemostsyltet rødkål og agurkesalat
  • 2 danske egnsoste med nødder i egen honning og hjemmelavet knækbrød

Kuvertpris for det store kolde bord: 428 kr.
(min. 2 kuverter og serveres kun til hele bordet af voksne)

Ost

  • Gammelost, Gammel Nok fra Jernved Lund Mejeri med sky, løg og karse på ristet rugbrød med mørk rom, 88 kr.
  • Friturestegt økologisk dansk Marsk Brie fra Jernved Lund Mejeri med solbær marmelade og ristet brød, 98 kr.
    – et godt glas der matcher: Ravelinens egen Solbær likør, 87 kr.
  • Ostebræt med 3 slags danske egns oste med nødder i egen honning og hjemmebagt knækbrød, 108 k
    – et godt glas der matcher: White Port · Casa de Santa Eufêmia, Portugal, 87 kr

Dessert

  • Rabarber bagt med ægte vanilje, sprøde mandler, brændt marengs og vanilje is, 92 kr.  
  • Citronfromage med honningristede valnødder og kærnemælks is, 92 kr.  
  • Lun chokolade fondant med brændt hvid chokolade og cremet kokos is, 92 kr.  
  • Vaniljeis på fløde og frisk vanilje med nøddeknas og mørk chokoladesovs, 92 kr.
  • Tre små stykker hjemmelavet sødt til kaffen, 58 kr. (spørg tjeneren)

    – et godt glas der matcher:
    White Port · Casa de Santa Eufêmia, Portugal, 87 kr
    el. Tawny Port · Casa de Santa Eufêmia, Portugal, 87 kr.
    el. 1999 Colheita Port · Casa de Santa Eufêmia, Portugal, 135 kr.

Der kan forekomme justeringer af de enkelte retter i menukortet ifht. sæsons muligheder og råvarer i køkkenet.

Børnemenu

  • Til børnene laver vi gerne mindre og børnevenlige versioner af retterne på vores menukort – spørg bare jeres tjener om mulighederne.

Grupper

PRINCIPPER – ved almindelige reservationer:

Ved ændringer til antal, tider eller menu, så giv os endelig besked så hurtigt som i ved det, hvis vi skal nå at rette noget. Ellers vil vi selvfølgelig holde os til den aftale vi har lavet.

PRINCIPPER – ved reservationer for 8 gæster eller flere:

For at undgå unødig ventetid for jer og andre gæster beder vi om at i vælger en forholdsvis ens menu. Børn og vegetarer er selvfølglig undtaget.

Til frokost kunne det være et af vores dejlige kolde borde, hvor man får smagt lidt af hvert. Alternativ kunne være maks. 3 forskellige retter ved hver servering ved bordet.

Til aften ville det være fint at vælge mellem 2 forretter og 2 hovedretter. Oste og desserter bestiller i efter behov på aftenen.

Ved ændringer til antal, tider eller menu, så giv os endelig besked så hurtigt som i ved det, hvis vi skal nå at rette noget. Ellers vil vi selvfølgelig holde os til den aftale vi har lavet.

Drikkevarer til maden regner vi med i bestiller efter behov på dagen, som afregnes samlet sammen med maden. Det er desværre ikke muligt at afregne individuelt af hensyn til ventetid for jer og andre gæster – men vi hjælper gerne med at dele regningen op i flere borde hvis det er tilfældet.

PRINCIPPER – ved reservationer for 12 gæster eller flere:

Som gruppe bliver man nødt til at vælge en ens menu på forhånd. Vi har desværre ikke muligt for at gøre det anderledes af hensyn til vores planlægning i køkkenet og personale.

Drikkevarer til maden regner vi med i bestiller efter behov på dagen som afregnes samlet sammen med maden. Det er desværre ikke muligt at afregne individuelt af hensyn til ventetid for jer og andre gæster – men vi hjælper gerne med at dele regningen op i flere borde hvis det er tilfældet.

Ved ændringer til antal, tider eller menu, så giv os endelig besked så hurtigt som i ved det, hvis vi skal nå at rette noget. Ellers vil vi selvfølgelig holde os til den aftale vi har lavet.

Ved reservation af plads til større selskaber ud i fremtiden vil vi typisk bede om at der bliver indbetalt et reservationsgebyr på 6.000 kr. som fratrækkes den endelige regning. Vores bankforbindelse er: Nykredit Reg. 8117 Konto 4518297. Husk endeligt at skrive jeres booking nummer ved indbetalingen. Vi bekræfter indbetalingen lige så snart vi har modtaget den.

Dog er der lidt andre regler for de større julefrokostdage med samlet arrangement, hvor reservationsgebyret er 500 kr. pr tilmeldt kuvert.

GENERELLE PRINCIPPER:

Ved nedjusteringer i deltagerantal senere end 20 dage før arrangement beder vi om en kompensation for planlægningen af de reserverede pladser og vores personaleplanlægning. Så med mindre andet aftales, beder vi om 50% af den fulde kuvertpris for de færre kuverter afbestilt senere end 19 dage før, 75% af den fulde kuvertpris for de færre kuverter afbestilt senere end 12 dage før, 100 % af den fulde kuvertpris for de færre kuverter afbestilt senere end 5 dage før arrangement.

Husk af begge parter selvfølgelig at forpligtet af en reservationen jævnfør Horesta. En kuvertpris pris vil typisk min. være 400 kr. til frokost og 500 kr. til aften.

Ved udenlandske grupper vil vi bede om kreditkort nummer og udløbsdato i forbindelse med en reservationen.