(køkkenet åbent fra kl. 11.30 sidste start af nye borde kl. 14.30)
Koldt
- Karrysild fra Bornholm med sprøde æbler, kapers og smilende æg, 98 kr.
- Christiansø Pigens kryddersild med creme fraiche, kapers og karse, 112 kr.
- Stegt sild med sennep, dild, let stuvede kartofler med purløg og radiser, 138 kr.
- Håndpillede rejer, frisk dild, urtemayonnaise, citron, smilende æg på smørstegt surdejsbrød, 168 kr.
- Gravad Færøsk laks lavet med stødt anis, fennikel frø, frisée salat, dild og rævesovs, 168 kr.
- Hønsesalat af Rokkedahl kylling med sprød pancetta bacon og karse på smørristet surdejsbrød, 158 kr.
- Roastbeef af oksefilet på rugbrød med bløde løg, spejlæg, remoulade og syltede agurker, 158 kr.
- Tartar af håndskåret oksefilet med skalotteløg, syltede græskar, purløg, trøffelmayonnaise og jordskokke chips, 168 kr.
- Hårdt stegt blomkål med brunet smør og hasselnødder, syltede græskar, blomkålsskum og saltristede Marcona mandler, 168 kr.
Lunt
- Fiskefilet af frisk paneret skrubbefilet med grov remoulade, dild og citron, 138 kr.
- Fiskefilet af frisk paneret skrubbefilet, håndpillede rejer, urtemayo og citron, 168 kr.
- Tartelet med confiteret andelår i cremet sauce med bagt græskar, palmekål, morkler, syltet tyttebær og sprøde kyllingchips, 168 kr
- Kalve leverpostej med peberbacon, ristede svampe, syltede rødbeder og piment syltede asier, 128 kr.
- Slagterens egen julemedister med æble og timian, syltede rødbeder og sennep, 128 kr.
- Ribbensteg af dansk gris, sprøde svær, æblemostsyltet rødkål og agurkesalat, 128 kr.
- Wienerschnitzel af kalv med kryddersmør på peberrod, kapers og benfri sild, ristede blomkål og palmekål, skysauce og ristede kartofler med bacon, 298 kr.
- Svampetoast med kantareller, østershatte, syltede bøgehatte og jordskokkechips på smørristet surdejsbrød med hvidløgsolie, 258 kr.
Ravelinen’s juleplatte – den lille frokost
- Karry sild fra Bornholm med æble, smilende æg og dild
- Fiskefilet af frisk paneret skrubbefilet med grov remoulade
- Hønsesalat af Rokkedal kylling med sprøde kyllingesvær og karse
- Ribbensteg med sprøde svær med hjemmesyltet agurkesalat og rødkål
- Ris a l’mande lavet med ægte vanille, kirsebær sovs og sukkerristede mandler
Kuvertpris for juleplatten: 338 kr.
(serveres kun til frokost)
Ved flere end 20 gæster anrettes platten på mindre fade på bordene – og serveres af flere omgange.
Ravelinen’s Julebord 1:
– serveres af flere omgange ved bordet på mindre fade:
- Karrysild fra Bornholm med sprøde æbler
- Christiansø Pigens røde kryddersild
– med creme fraiche, kapers, rødløg, smilende æg og dild - Fiskefilet af frisk paneret skrubbefilet med grov remoulade
- Hønsesalat af Rokkedal kylling med sprød kyllingesvær og karse
- Kalve leverpostej med peberbacon og ristede svampe
- Ribbensteg af dansk gris med sprøde svær
– hertil syltet rødkål, agurkesalat og rødbeder - Ris a l’mande lavet med ægte vanille, kirsebær sovs og sukkerristede mandler
Kuvertpris for det julebord 1: 398 kr.
(min. 2 kuverter og serveres kun til hele bordet af voksne)
Ravelinen’s Julebord 2:
– serveres af flere omgange ved bordet på mindre fade:
- Karrysild fra Bornholm med sprøde æbler
- Christiansø Pigens røde kryddersild
– med creme fraiche, kapers, rødløg, smilende æg og dild - Fiskefilet af frisk paneret skrubbefilet med grov remoulade
- Hønsesalat af Rokkedal kylling med sprød kyllingesvær og karse
- Kalve leverpostej med peberbacon og ristede svampe
- Slagterens egen jule medister med æble og timian
- Confiteret franske Berberi andelår med råsyltet tyttebær
- Ribbensteg af dansk gris med sprøde svær
– hertil syltet rødkål, agurkesalat, rødbeder og grov sennep - Ris a l’mande lavet med ægte vanille, kirsebær sovs og sukkerristede mandler
Kuvertpris for julebord 2: 478 kr.
(min. 2 kuverter og serveres kun til hele bordet af voksne)
Ravelinen’s Julebord 3:
– serveres af flere omgange ved bordet på mindre fade:
- Karrysild fra Bornholm med sprøde æbler
- Christiansø Pigens røde kryddersild
- Stegt sild med dild og Dijon sennep
– med creme fraiche, kapers, rødløg, smilende æg, dild og stuvede kartofler - Fiskefilet af frisk paneret skrubbefilet med grov remoulade
- Gravad Færøsk laks lavet med stødt anis, fennikelfrø, dild, og rævesovs
- Hønsesalat af Rokkedal kylling med sprød kyllingesvær og karse
- Kalve leverpostej med peberbacon og ristede svampe
- Slagterens egen jule medister med æble og timian
- Confiteret franske Berberi andelår med råsyltet tyttebær
- Ribbensteg af dansk gris med sprøde svær
– hertil syltet rødkål, agurkesalat, rødbeder og grov sennep - Ris a l’mande lavet med ægte vanille, kirsebær sovs og sukkerristede mandler
Kuvertpris for julebord 3: 538 kr.
(min. 2 kuverter og serveres kun til hele bordet af voksne)
Ost
- Gammel ost, Rød +70 ugers Danbo fra Jernved Mejeri med sky, løg og karse på ristet rugbrød med mørk rom, 118 kr.
- Friturestegt økologisk Hvid Kloster fra Thise Mejeri med solbær marmelade og ristet brød, 138 kr.
– et godt glas der matcher: Ravelinens egen Solbær likør, 82 kr. - Hvid Kloster, Thybo og Blå Kornblomst – alle øko oste fra Thise Mejeri med knækbrød og stikkelsbærkompot med sherry eddike og lang peber, 148 kr
– et godt glas der matcher: Tawny Port · Casa de Santa Eufêmia, Portugal, 82 krel.
Dessert
- Ris a l’mande lavet med bourbon vanilje, kirsebærsovs og sukkerristede mandler, 114 kr.
- Lun pæretærte med salt karamel, sprød hvid chokolade og cremet vanilje is lavet på bourbon vanilje, 114 kr.
- Hvid chokolade mousse med karamelliseret blodappelsinskal, bagt hvid chokolade og blodappelsin sorbet, 114 kr.
- Vaniljeis på fløde og bourbon vanilje med nøddeknas og mørk chokoladesovs, 114 kr.
- 3 små stykker hjemmelavet sødt til kaffen, 78 kr. (spørg jeres tjeneren)
– et godt glas der matcher: Tawny Port · Casa de Santa Eufêmia, Portugal, 82 kr
el. 2011 LBV Port · Casa de Santa Eufêmia, Portugal, 135 kr.
Der kan forekomme justeringer af de enkelte retter i menukortet ifht. sæsons muligheder og råvarer i køkkenet.
Priser er sat ud fra niveau ved menustart. Ved vedvarende stigning i omkostninger kan priser blive justeret tilsvarende.
Børnemenu
- Til børnene laver vi gerne mindre og børnevenlige versioner af retterne på vores menukort – spørg bare jeres tjener om mulighederne.
GENERELLE FORHOLD:
Der kan opstå travle situationer hos os som betyder ventetid, omend vi selvfølgelig gør alt hvad vi kan, for at undgå de situationer. Nyd selskabet – og så skal vi nok være der hurtigst muligt. Vi er desværre i en tid, hvor vi ikke altid kan være optimalt bemandet ifht. at mange gæster ønsker at komme samtidigt. Vi bliver derfor nødt til at bede om jeres forståelse og accept for disse situationer og at der kan opstå lidt ventetid. Håber vi kan gøre det hele værd med vores fine sted, søde tjenere og dejlige mad.
Vi vil meget gerne hjælpe med særlig behov ifht. menuen. Vi hjælper gerne med børnemenuer, vegetarmad og andre særlige behov, så længe det er muligt for os en i rimelig grad at hjælpe.
Generelt må desværre melde pas på veganske menuer ligesom der kan være andre forhold vi ikke kan hjælpe med.
Generelle principper om bordbestilling, menuvalg, drikkevarer, afregning, antal og forpligelser – se herunder.
Der kan forekomme justeringer af de enkelte retter i menuforslagene ifht. sæsons muligheder
Læs venligst bekræftelsen grundigt igennem for at undgå evt. misforståelser og vend endelig tilbage ved spørgsmål
Der kan forekomme prisjusteringer ifht. bestillingstidspunkt, hvis vi oplever en ud over det forventelige udvikling af vores omkostninger.
Alle priser er inkl. moms og betjening
PARKERING:
Forpladsen er desværre ikke et område vi disponerer over. Der har pågået en meget lang diskussion om, at forpladsen burde være parkeringsområde udelukkende for vores gæster med en tidsbegrænsning. Som tingene er lige nu, er det desværre ikke endt sådan – og man er begyndt at håndhæve skiltet med parkering forbud på pladsen. Vi håber på i fremtiden, at vi kan finde en bedre løsning, men vil alligevel lige orientere om tingenes tilstand her og nu.
PRINCIPPER – ved reservationer i al almindelighed:
For at garantere din reservation har Restaurant Ravelinen behov for dine betalingskorts informationer. Dette desværre grundet en stigende tendens til ikke at overholde sin bordbestilling. Der vil ikke blive trukket noget beløb på kortet nu. Dog vil et gebyr på 200 kr. pr. kuvert blive trukket fra kortet i tilfælde af udeblivelse eller ved annullering af bordet senere end 48 timer før forventet ankomst.
Ved nedjusterings af antal gæster senere end 48 timer før ankomst vil der også som udgangspunkt være et gebyr på det antal kuverter man nedjusterer med, da vi har disponeret efter den oprindelig bestilling. Og vi bliver også nødt til at holde os til det antal gæster som der er bestilt til og vi kan ikke nødvendigvis justerer antal pladser på dagen. Venligst giv os en mulighed for at sige til eller fra ved at justerer antal inden ankomst.
Ved ændringer til antal, tider eller menu, så giv os endelig besked så hurtigt som muligt, hvis vi skal nå at rette noget. Ellers vil vi selvfølgelig holde os til den aftale vi har lavet og de generelle regler for afbestilling herunder.
Husk at vi begge parter selvfølgelig er forpligtet af en reservationen jævnfør brancheregler. Det er vores forretningsbetingelser, som derfor er en del af aftalegrundlaget for begge parter. Husk selvfølgelig endelig at reagerer med en indsigelse, hvis man ikke kan accepterer vores forretningsbetingelser.
Vi vil meget gerne hjælpe med særlig behov ifht. menuen. Vi hjælper gerne med børnemenuer, vegetarmad og andre særlige behov, så længe det er muligt for os en i rimelig grad at hjælpe.
Generelt må desværre melde pas på veganske menuer ligesom der kan være andre forhold vi ikke kan hjælpe med.
Generelle principper om menuvalg, drikkevarer, afregning, antal og forpligelser – se nederst i bekræftelsen.
Der kan forekomme justeringer af de enkelte retter i menuforslagene ifht. sæsons muligheder
Læs venligst bekræftelsen grundigt igennem for at undgå evt. misforståelser.
PRINCIPPER – ved reservationer for 8-11 gæster:
For at undgå yderligere ventetid for jer og andre gæster, beder vi om at i vælger en forholdsvis ens menu. Børn og vegetarer er selvfølglig undtaget.
Til frokost kunne det være et af vores dejlige kolde borde, hvor man får smagt lidt af hvert. Alternativ kunne være maks. 2 forskellige retter ved hver runde af serveringer ved bordet. Altså hvis det vælges 3 runder af serveringer ved bordet, så kan der bestilles 2 forskellige slags retter i hver af de 3 runder af servering.
Til aften vil det være muligt at vælge mellem 2 forretter og 2 hovedretter. Ost og desserter bestiller i efter behov på aftenen.
Ved ændringer i antal, tider eller menu, så giv os endelig besked så hurtigt som muligt, hvis vi skal nå at rette noget. Ellers vil vi selvfølgelig holde os til den aftale vi har lavet og de generelle regler for afbestilling herunder.
Drikkevarer til maden regner vi med i bestiller efter behov på dagen, som afregnes samlet sammen med maden. Det er desværre ikke muligt at afregne individuelt – men vi hjælper gerne med at dele regningen op i flere borde hvis det er tilfældet.
PRINCIPPER – ved reservationer for 12 gæster eller flere:
Som gruppe bliver man nødt til at vælge en ens menu på forhånd for at undgå unødig ventetid. Vi har desværre ikke mulighed for at gøre det anderledes.
Mht. drikkevarer vil vi bede om at der laves en generelle bestillinger til bordet/bordene for at undgå unødig ventetid for jer og andre gæster.
Generelt vil det ikke være muligt at lave individuelle bestillinger, men ved særlige behov vil vi selvfølgelig meget gerne prøve at være behjælpelige.
Drikkevarer afregnes samlet sammen med maden. Det er desværre ikke muligt at afregne individuelt – men vi hjælper gerne med at dele regningen op i flere borde hvis det er tilfældet.
Ved ændringer til antal, tider eller menu, så giv os endelig besked så hurtigt som i ved det, hvis vi skal nå at rette noget. Ellers vil vi selvfølgelig holde os til den aftale vi har lavet og de generelle regler for afbestilling herunder.
Særlig ved selskaber gælder at nedjusteringer i ellers aftalt deltagerantal som vi har disponeret efter – senere end 14 døgn før arrangement beder vi om 50% af den fulde kuvertpris for de færre kuverter end ellers aftalt, 75% af den fulde kuvertpris for de færre kuverter end ellers aftalt senere end 8 døgn før og 100 % af den fulde kuvertpris for de færre kuverter end ellers aftalt senere end 5 døgn før arrangement. Hvis ikke anden kuvertpris er aftalt i bekræftelsen går vi ud fra en kuvertpris på 500 kr. til frokost og 600 kr. til aften.
Hvis man skulle blive flere kuverter end aftalt, skal vi selvfølgelig prøve om ikke dette kan lade sig gøre, men dette kan ikke garanteres og vi forbeholder os retten til at melde pas.
GENERELLE PRINCIPPER:
Hvis uheldet skulle være ude om nogen ved bordet og nogen får ødelagt service eller andet ud over det rimelige ifbm. besøget vil dette blive lagt på regningen, ligesom det koster 500 kr. hvis der skal ryddes op efter nogen der har fået der dårligt. Håber selvfølgelig i selv vil hjælpe til at dette ikke sker, men det vil være værtens ansvar i rimelig grad at holde styr på øvrige gæster ved bordet/bordene.
Hvis der skulle opstå en situation, hvor vi udefra bliver påført restriktioner, som kan ændre dele af et ellers aftalt arrangement, så vil vi selvfølgelig altid forsøge at kompenserer i vores aftale, sådan at der stadig kan holdes arrangement og man har fået valuta for kuvertprisen der er aftalt.
Det er desværre ikke altid muligt at rykke et arrangement uden omkostninger alt efter hvor tidligt man er ude med ønsket om en flytning.
Med mindre andet aftales henholder vi os til de generelle afbestillingsregler og den bindende aftale vi begge parter har lavet.