Frokost – 11.30 til 16.00

Koldt

  • Karrysild fra Bornholm med sprød æble, smilende æg og dild, 88 kr.
  • Christiansø Pigens kryddersild med creme fraiche, kapers og karse, 96 kr. 
  • 
Stegt sild med sennep, dild, let stuvede kartofler med dild og radise, 98 kr. 
  • 
Håndpillede rejer med frisk dild, urtemayonnaise, citron, 
smilende æg på smørstegt brød, 144 kr.
  • Gravad Færøsk laks med stødt anis, fennikelfrø, dild, frissé med syltet fennikel og rævesovs på smørstegt brød, 144 kr.
  • Hønsesalat af Gråsten hanekylling med sprød kyllingesvær, karse 
på smørstegt brød, 108 kr. 
  • Håndskåret tatar af oksefilet med skalotteløg, kapers, dijon sennep, trøffelmayo, syltede kejserhatte og persillerods chips, 144 kr. 
  • Salat med stegt palmekål og portobello svampe, sesamolie, syltede hokkaido græskar og saltristede græskar kerner, 144 kr. 

Lunt

  • Fiskefilet af frisk paneret skrubbefilet med grov remoulade, dild og citron, 118 kr. 
  • Fiskefilet af frisk paneret skrubbefilet med håndpillede rejer, 
urte mayonnaise, purløg og citron, 144 kr. 
  • Tartelet med confiteret berberiand, sorte trompethatte, syltede hokkaido græskar og sprøde grønkålschips, 144 kr. 
  • Kalve leverpostej med peberbacon, ristede svampe, 
syltede rødbeder og agurkesalat, 98 kr. 
  • Slagterens egen jule medister med æble og timian, syltede rødbeder og sennep, 98 kr. 
  • Ribbensteg af dansk gris med sprøde svær, 
æblemostsyltet rødkål og agurkesalat, 106 kr. 
  • Wienerschnitzel af dansk kalv med peberrod, brunet smør med kapers og sherryeddike, bagte persillerødder og stegte kartofler med bacon, 278 kr. 
  • Svampetoast med østershatte, portobello svampe, syltede kejserhatte og sprøde persillerods chips, 188 kr. 

Ravelinen’s juleplatte – den lille frokost

  • Karrysild fra Bornholm med sprød æble
    – med kapers, rødløg og smilende æg
  • Fiskefilet af frisk paneret skrubbefilet med grov remoulade
  • Hønsesalat af Gråsten hanekylling med sprød kyllingesvær og karse
  • Ribbensteg af dansk gris med sprøde svær
    – hertil syltet rødkål og agurkesalat
  • Ris a la mande lavet med ægte vanilje, kirsebær sovs og sukkerristede mandler

Kuvertpris for juleplatte: 308 kr.
(serveres kun til frokost)

  • ved flere end 20 gæster anrettes platten på mindre fade på bordene – og serveres af flere omgange.

Ravelinens Julebord 1:

  • Karrysild fra Bornholm med sprød æble
    – med kapers, rødløg og smilende æg
  • Fiskefilet af frisk paneret skrubbefilet med grov remoulade
  • Hønsesalat af Gråsten hanekylling med sprød kyllingesvær og karse
  • Leverpostej med peberbacon og ristede svampe
  • Ribbensteg af dansk gris med sprøde svær
    – hertil syltet rødkål, agurkesalat og rødbeder
  • Ris a la mande lavet med ægte vanilje, kirsebær sovs og sukkerristede mandler

Kuvertpris for julebord 1: 368 kr.
(min. 2 kuverter og serveres kun til hele bordet af voksne)

Ravelinens Julebord 2:

  • Karrysild fra Bornholm med sprød æble
  • Christiansø Pigens kryddersild
    – med creme fraiche, kapers, rødløg og smilende æg
  • Fiskefilet af frisk paneret skrubbefilet med grov remoulade
  • Hønsesalat af Gråsten hanekylling med sprød kyllingesvær og karse
  • Kalve leverpostej med peberbacon og ristede svampe
  • Slagterens egen jule medister med æble og timian
  • Confiterede franske Berberi andelår med råsyltede tyttebær
  • Ribbensteg af dansk gris med sprøde svær
    – hertil syltet rødkål, agurkesalat, rødbeder og grov sennep
  • Ris a la mande lavet med ægte vanilje, kirsebær sovs og sukkerristede mandler

Kuvertpris for julebord 2: 438 kr.
(min. 2 kuverter og serveres kun til hele bordet af voksne)

Ravelinens Julebord 3:

  • Karrysild fra Bornholm med sprød æble
  • Christiansø Pigens kryddersild
  • Stegt sild med dild og Dijon sennep
    – med creme fraiche, kapers, rødløg, smilende æg og dild stuvede kartofler
  • Fiskefilet af frisk paneret skrubbefilet med grov remoulade
  • Gravad Færøsk laks lavet med stødt anis, fennikelfrø, dild, og rævesovs
  • Hønsesalat af Gråsten hanekylling med sprød kyllingesvær og karse
  • Kalve leverpostej med peberbacon og ristede svampe
  • Slagterens egen jule medister med æble og timian
  • Confiterede franske Berberi andelår med råsyltede tyttebær
  • Ribbensteg af dansk gris med sprøde svær
    – hertil syltet rødkål, agurkesalat, rødbeder og grov sennep
  • Ris a la mande lavet med ægte vanilje, kirsebær sovs og sukkerristede mandler

Kuvertpris for julebord 3: 488 kr.
(min. 2 kuverter og serveres kun til hele bordet af voksne)

Ost

  • Gammelost, Gammel Nok fra Jernved Lund Mejeri med sky, løg og karse på ristet rugbrød med mørk rom, 92 kr.
  • Friturestegt økologisk dansk Marsk Brie fra Jernved Lund Mejeri med solbær marmelade og ristet brød, 98 kr.
    – et godt glas der matcher: Ravelinens egen Solbær likør, 82 kr.
  • 3 danske egnsoste, syltede valnødder med portvin og hjemmelavet knækbrød, 128 kr
    – et godt glas der matcher: White Port · Casa de Santa Eufêmia, Portugal, 82 kr.

Dessert

  • Ris a la mande lavet med ægte vanilje, kirsebær sovs og sukkerristede mandler, 96 kr.
  • Æbletærte på sprød butterdej, honning ristet valnødder, vaniljeis og bagt hvid chokolade, 96 kr.
  • Kraftig chokolade mousse med syrlige citrus frugter og sprød hvid chokolade, 96 kr. 
  • Vaniljeis på fløde og frisk vanilje med nøddeknas og mørk chokoladesovs, 96 kr.   
  • Tre små stykker hjemmelavet sødt til kaffen, 58 kr. (spørg tjeneren)

    – et godt glas der matcher:
    White Port · Casa de Santa Eufêmia, Portugal, 82 kr.

Der kan forekomme justeringer af de enkelte retter i menukortet ifht. sæsons muligheder og råvarer i køkkenet.

Børnemenu

  • Til børnene laver vi gerne mindre og børnevenlige versioner af retterne på vores menukort – spørg bare jeres tjener om mulighederne.

Grupper

PRINCIPPER – ved almindelige reservationer:

Ved ændringer til antal, tider eller menu, så giv os endelig besked så hurtigt som i ved det, hvis vi skal nå at rette noget. Ellers vil vi selvfølgelig holde os til den aftale vi har lavet.

PRINCIPPER – ved reservationer for 8 gæster eller flere:

For at undgå unødig ventetid for jer og andre gæster beder vi om at i vælger en forholdsvis ens menu. Børn og vegetarer er selvfølglig undtaget.

Til frokost kunne det være et af vores dejlige kolde borde, hvor man får smagt lidt af hvert. Alternativ kunne være maks. 3 forskellige retter ved hver servering ved bordet.

Til aften ville det være fint at vælge mellem 2 forretter og 2 hovedretter. Oste og desserter bestiller i efter behov på aftenen.

Ved ændringer til antal, tider eller menu, så giv os endelig besked så hurtigt som i ved det, hvis vi skal nå at rette noget. Ellers vil vi selvfølgelig holde os til den aftale vi har lavet.

Drikkevarer til maden regner vi med i bestiller efter behov på dagen, som afregnes samlet sammen med maden. Det er desværre ikke muligt at afregne individuelt af hensyn til ventetid for jer og andre gæster – men vi hjælper gerne med at dele regningen op i flere borde hvis det er tilfældet.

PRINCIPPER – ved reservationer for 12 gæster eller flere:

Som gruppe bliver man nødt til at vælge en ens menu på forhånd. Vi har desværre ikke muligt for at gøre det anderledes af hensyn til vores planlægning i køkkenet og personale.

Drikkevarer til maden regner vi med i bestiller efter behov på dagen som afregnes samlet sammen med maden. Det er desværre ikke muligt at afregne individuelt af hensyn til ventetid for jer og andre gæster – men vi hjælper gerne med at dele regningen op i flere borde hvis det er tilfældet.

Ved ændringer til antal, tider eller menu, så giv os endelig besked så hurtigt som i ved det, hvis vi skal nå at rette noget. Ellers vil vi selvfølgelig holde os til den aftale vi har lavet.

Ved reservation af plads til større selskaber ud i fremtiden vil vi typisk bede om at der bliver indbetalt et reservationsgebyr på 6.000 kr. som fratrækkes den endelige regning. Vores bankforbindelse er: Nykredit Reg. 8117 Konto 4518297. Husk endeligt at skrive jeres booking nummer ved indbetalingen. Vi bekræfter indbetalingen lige så snart vi har modtaget den.

Dog er der lidt andre regler for de større julefrokostdage med samlet arrangement, hvor reservationsgebyret er 500 kr. pr tilmeldt kuvert.

GENERELLE PRINCIPPER:

Ved nedjusteringer i deltagerantal senere end 20 dage før arrangement beder vi om en kompensation for planlægningen af de reserverede pladser og vores personaleplanlægning. Så med mindre andet aftales, beder vi om 50% af den fulde kuvertpris for de færre kuverter afbestilt senere end 19 dage før, 75% af den fulde kuvertpris for de færre kuverter afbestilt senere end 12 dage før, 100 % af den fulde kuvertpris for de færre kuverter afbestilt senere end 5 dage før arrangement.

Husk af begge parter selvfølgelig at forpligtet af en reservationen jævnfør Horesta. En kuvertpris pris vil typisk min. være 400 kr. til frokost og 500 kr. til aften.

Ved udenlandske grupper vil vi bede om kreditkort nummer og udløbsdato i forbindelse med en reservationen.