Frokost – 11.30 til 16.00

Koldt

  • Karrysild fra Bornholm med sprød æble, smilende æg og dild, 84 kr.
  • Christiansø Pigens kryddersild med creme fraiche, lune kartofler og blomsterkapers, 92 kr.
  • Stegt sild med sennep, dild stuvede aspargeskartofler, rødløg og kapers, 96 kr.
  • Håndpillede rejer med frisk dild, urte mayo, citron, smilende æg og smørstegt brød, 116 kr.
  • Gravad Færøsk laks lavet med stødt anis, fennikelfrø, dild, rævesovs på smørristet brød, 118 kr.
  • Hønsesalat af Gråsten hanekylling med sprød kyllingesvær, karse og smørstegt brød, 98 kr.
  • Håndskåret tatar af lynstegt oksefilet, syltede ramsløgs kapers, let røget mayonnaise og sprød kartoffel, 122 kr.

Lunt

  • Friskpaneret fiskefilet af skrubbe med grov remoulade, frisk dild og citron, 108 kr.
  • Friskpaneret fiskefilet af skrubbe med håndpillede rejer, urte mayo og citron, 128 kr.
  • Tartelet med hanekylling fra Gråsten i cremet sauce med hjemmesyltede hvide asparges og sorte trompethatte, 126 kr.
  • Kalve leverpostej med peberbacon, ristede svampe og syltede rødbeder, 94 kr.
  • Slagterens egen jule medister med æble og timian, syltede rødbeder og sennep, 96 kr. 
  • Ribbensteg af dansk gris med æblemost syltet rødkål og agurkesalat, 98 kr.
  • Skindstegt sandart med stegt butternut græskar, valnødder, aspargeskartofler og æble beurre blanc sauce, 268 kr. 
  • Wienerschnitzel af kalvetykstegsfilet med peberrod, ristet palmekål, brunet smør med kapers og sherry eddike og stegte kartofler med bacon, 268 kr.
  • Ravioli fyldt med puré af jordskokker, salvie og citron med syltede kantareller og cremet sauce smagt til med sherry, 188 kr.

Ravelinen’s juleplatte – den lille frokost

  • Karrysild fra Bornholm med sprød æble
    – med kapers, rødløg og smilende æg
  • Fiskefilet af frisk paneret skrubbefilet med grov remoulade
  • Hønsesalat af Gråsten hanekylling med sprød kyllingesvær og karse
  • Ribbensteg af dansk gris med sprøde svær
  • – hertil syltet rødkål og agurkesalat
  • Ris a la mande lavet med ægte vanilje, kirsebær sovs og sukkerristede mandler

Kuvertpris for platte: 298 kr.
(serveres kun til frokost)

  • ved flere end 20 gæster anrettes platten på mindre fade på bordene – og serveres af flere omgange.

Ravelinens julebord 1:

  • Karrysild fra Bornholm med sprød æble
    – med kapers, rødløg og smilende æg
  • Fiskefilet af frisk paneret skrubbefilet med grov remoulade
  • Hønsesalat af Gråsten hanekylling med sprød kyllingesvær og karse
  • Kalve leverpostej med peberbacon og ristede svampe
  • Slagterens egen jule medister med æble og timian
  • Ribbensteg af dansk gris med sprøde svær
    – hertil syltet rødkål, agurkesalat og rødbeder
  • Ris a la mande lavet med ægte vanille, kirsebær sovs og sukkerristede mandler

Kuvertpris for det store kolde bord: 358 kr.
(min. 2 kuverter og serveres kun til hele bordet af voksne)

Ravelinens julebord 2:

  • Karrysild fra Bornholm med sprød æble
  • Christiansø Pigens kryddersild
    – med creme fraiche, kapers, rødløg og smilende æg
  • Fiskefilet af frisk paneret skrubbefilet med grov remoulade
  • Hønsesalat af Gråsten hanekylling med sprød kyllingesvær og karse
  • Kalve leverpostej med peberbacon og ristede svampe
  • Slagterens egen jule medister med æble og timian
  • Confiterede franske Berberi andelår med råsyltede tyttebær
  • Ribbensteg af dansk gris med sprøde svær
    – hertil syltet rødkål, agurkesalat, rødbeder og grov sennep
  • Ris a la mande lavet med ægte vanille, kirsebær sovs og sukkerristede mandler

Kuvertpris for det store kolde bord: 418 kr.
(min. 2 kuverter og serveres kun til hele bordet af voksne)

Ravelinens julebord 3:

  • Karrysild fra Bornholm med sprød æble
  • Christiansø Pigens kryddersild
  • Stegt sild med dild og Dijon sennep
    – med creme fraiche, kapers, rødløg, smilende æg og dild stuvede kartofler
  • Fiskefilet af frisk paneret skrubbefilet med grov remoulade
  • Gravad Færøsk laks lavet med stødt anis, fennikelfrø, dild, og rævesovs
  • Hønsesalat af Gråsten hanekylling med sprød kyllingesvær og karse
  • Kalve leverpostej med peberbacon og ristede svampe
  • Slagterens egen jule medister med æble og timian
  • Confiterede franske Berberi andelår med råsyltede tyttebær
  • Ribbensteg af dansk gris med sprøde svær
    – hertil syltet rødkål, agurkesalat, rødbeder og grov sennep
  • Ris a la mande lavet med ægte vanille, kirsebær sovs og sukkerristede mandler

Kuvertpris for det store kolde bord: 468 kr.
(min. 2 kuverter og serveres kun til hele bordet af voksne)

Ost

  • Gammelost, Gammel Nok fra Jernved Lund Mejeri med sky, løg og karse på ristet rugbrød med mørk rom, 88 kr.
  • Friturestegt økologisk dansk Marsk Brie fra Jernved Lund Mejeri med solbær marmelade og smørristet brød, 98 kr.
    – et godt glas der matcher: Ravelinens egen Solbær likør, 85 kr.
  • 3 danske egnsoste, figenkompot med portvin og hjemmelavet knækbrød, 108 kr
    – et godt glas der matcher: White Port · Casa de Santa Eufêmia, Portugal, 85 kr

Dessert

  • Ris a la mande lavet med ægte vanilje, kirsebær sovs og sukkerristede mandler, 92 kr. 
  • Kraftig chokoladekage med hasselnødde krokant, syltede clementiner og blodappelsin sorbet, 96 kr. 
  • Flødeiscreme med chokolade cookie, grillede skumfiduser og cookie knas, 92 kr. 
  • Tre små stykker hjemmelavet sødt til kaffen, 48 kr. (spørg tjeneren)

    – et godt glas der matcher:
    White Port · Casa de Santa Eufêmia, Portugal, 85 kr
    el. Tawny Port · Casa de Santa Eufêmia, Portugal, 85 kr.
    el. 1999 Colheita Port · Casa de Santa Eufêmia, Portugal, 135 kr.

Der kan forekomme justeringer af de enkelte retter i menukortet ifht. sæsons muligheder og råvarer i køkkenet.

Børnemenu

  • Til børnene laver vi gerne mindre og børnevenlige versioner af retterne på vores menukort – spørg bare jeres tjener om mulighederne.

Grupper

PRINCIPPER – ved almindelige reservationer:

Ved ændringer til antal, tider eller menu, så giv os endelig besked så hurtigt som i ved det, hvis vi skal nå at rette noget. Ellers vil vi selvfølgelig holde os til den aftale vi har lavet.

PRINCIPPER – ved reservationer for 8 gæster eller flere:

For at undgå unødig ventetid for jer og andre gæster beder vi om at i vælger en forholdsvis ens menu. Børn og vegetarer er selvfølglig undtaget.

Til frokost kunne det være et af vores dejlige kolde borde, hvor man får smagt lidt af hvert. Alternativ kunne være maks. 3 forskellige retter ved hver servering ved bordet.

Til aften ville det være fint at vælge mellem 2 forretter og 2 hovedretter. Oste og desserter bestiller i efter behov på aftenen.

Ved ændringer til antal, tider eller menu, så giv os endelig besked så hurtigt som i ved det, hvis vi skal nå at rette noget. Ellers vil vi selvfølgelig holde os til den aftale vi har lavet.

Drikkevarer til maden regner vi med i bestiller efter behov på dagen, som afregnes samlet sammen med maden. Det er desværre ikke muligt at afregne individuelt af hensyn til ventetid for jer og andre gæster – men vi hjælper gerne med at dele regningen op i flere borde hvis det er tilfældet.

PRINCIPPER – ved reservationer for 12 gæster eller flere:

Som gruppe bliver man nødt til at vælge en ens menu på forhånd. Vi har desværre ikke muligt for at gøre det anderledes af hensyn til vores planlægning i køkkenet og personale.

Drikkevarer til maden regner vi med i bestiller efter behov på dagen som afregnes samlet sammen med maden. Det er desværre ikke muligt at afregne individuelt af hensyn til ventetid for jer og andre gæster – men vi hjælper gerne med at dele regningen op i flere borde hvis det er tilfældet.

Ved ændringer til antal, tider eller menu, så giv os endelig besked så hurtigt som i ved det, hvis vi skal nå at rette noget. Ellers vil vi selvfølgelig holde os til den aftale vi har lavet.

Ved reservation af plads til større selskaber ud i fremtiden vil vi typisk bede om at der bliver indbetalt et reservationsgebyr på 6.000 kr. som fratrækkes den endelige regning. Vores bankforbindelse er: Nykredit Reg. 8117 Konto 4518297. Husk endeligt at skrive jeres booking nummer ved indbetalingen. Vi bekræfter indbetalingen lige så snart vi har modtaget den.

Dog er der lidt andre regler for de større julefrokostdage med samlet arrangement, hvor reservationsgebyret er 500 kr. pr tilmeldt kuvert.

GENERELLE PRINCIPPER:

Ved nedjusteringer i deltagerantal senere end 20 dage før arrangement beder vi om en kompensation for planlægningen af de reserverede pladser og vores personaleplanlægning. Så med mindre andet aftales, beder vi om 50% af den fulde kuvertpris for de færre kuverter afbestilt senere end 19 dage før, 75% af den fulde kuvertpris for de færre kuverter afbestilt senere end 12 dage før, 100 % af den fulde kuvertpris for de færre kuverter afbestilt senere end 5 dage før arrangement.

Husk af begge parter selvfølgelig at forpligtet af en reservationen jævnfør Horesta. En kuvertpris pris vil typisk min. være 400 kr. til frokost og 500 kr. til aften.

Ved udenlandske grupper vil vi bede om kreditkort nummer og udløbsdato i forbindelse med en reservationen.